You are not connected. Please login or register

Правила

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Правила on Вто Ное 17, 2009 2:33 pm

Aria_

Aria_
Pretty Little Admin
Pretty Little Admin
I. Общи правила:

1. Не обиждайте други потребители на форума. Ако имате проблем с някой потребител или сте обект на проблемно отношение - консултирайте се с модератор или главен модератор или в краен случай с администратора.

2. Не пускайте съдържание включващо расизъм, шовинизъм, наркомания, извращения, детска порнография и всякакви подобни материали, които могат да породят скандали/лоши спомени у потребителите. Пускането на подобни материали води до перманентен бан.

3. Материали за незаконни продукти (кракове/серийни номера/хакове и т.н.) както и обекти на авторско право (лицензирани филми/музика/и др. в България) са изрично забранени.

4. Забранява се двойна, тройна и т.н. регистрация в сайта с цел гласуване/спам, включително и други опити за измама (избягване на временен бан, например). Подобни прояви ще бъдат безвъзвратно наказвани с вечен БАН не само за допълнителната регистрация, а и за "оригиналния" Ви юзър!

5 Всички мнения, включително заглавия на теми, трябва да бъдат на кирилица, когато пишете на български! Ако нямате кирилизатор, във форума има вграден такъв до бутона "прати"!

5.1. Не използвайте символи вместо букви - о - 0, а - @, т - 7, ч - 4, ш - 6 и др.
5.2. Не пишете с главни букви (това се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН).
5.3. Забранено е и писането на свързани/залепени думи и символи с повече от 40 знака (включително и емотиконки).

II. Аватари и подписи:

1. Аватарите могат да бъдат до 180x180 пиксела и до 200 kb.

2. Подписите трябват да бъдат с големина до 500x200 пиксела (която включва текст и/или картинки). Може да съдържат текст с големина между 9 и 12 (малък или нормален шрифт) и картинки (но не по-големи от 200 kb). Също така спойлер таговете са забранени за използване в подписите.

3. Линковете в подписите Ви са разрешени, но линкове към забранени или нарушаващи правилата страници (по точки I.2. и I.3.) ще бъдат премахвани.

III. Пускане на теми:

1. Не пускайте повтарящи се теми! Ако се съмнявате или не знаете дали темата е пускана, питатайте някой от модераторите или администратора.

2. Теми, които не отговарят на разделите си, ще бъдат местени/заключвани или изхвърляни в зависимост от случая.

3. Пишете адекватни заглавия на темите - заглавието на темата трябва да подсказва максимално за какво е тя.
Заглавието може да има 60 символа - използвайте ги пълноценно без знаци за излишно повторение.

Тоест, не поствайте заглавия подобни на:
"Неееееее ><"
"какво стана?????"
"ПРОБЛЕМ!!!!1!!11"

IV. Писане на постове:

1. Задължително е писането във вид на "чист текст" на кирилица (от правило I. 6.):

1.1. Не използвайте наклонени, удебелени, цветни и/или огромни шрифтове като основни.
1.2. Не прекалявайте с емотиконките и прекомерното използване на пунктуационни знаци (!!!!!???!!11!!oneone).2. Забранява се спамът: "безсмислено постване"/"постване за бройка (мнения)", пускане на празни мнения или такива само с емотиконки и т.н. Smile

3. Избягвайте флууд: усилен и концентриран поток от безсмислени мнения. Това са масовите 'цитати на цитати', циране на предно-написалия, чат и т.н.

3.1. Ако цитирате огромен пост, премахнете написаното и го заместете с "...". В противен случай мнението Ви може да бъде изтрито заради флууд!

3.2. (препоръка): Ползвайте бутона "писане на отговор: Изображение" вместо "цитат: Изображение" за мнения, които са точно над Вашето (изцяло цитиране на предно-написалия), освен ако поста Ви не отива на нова страница от темата или в друг случай, когато цитат е наложим :Р.
4. Ограничавайте се от разговори извън темата - "off-topic". Форумът НЕ Е чат: ако искате да си говорите лично с някой от форума, правете го на 'Лично съобщение' (PM) или по друг начин, но не и в темите.

5. Двойното (и повече) постване е забранено, освен в случаите, когато вторият пост е с 12+ часа разлика от първия. Не забравяйте за бутона "Edit" в горния десен ъгъл на своите мнения. Така може да добавите нещо, ако е необходимо.

6. Забранено е пускането на картинки или поредица от картинки в един пост с ширина над 800 пиксела и височина над ~ 1000 пиксела. За по-големи картинки използвайте линкове или thumbnails.


V. Други правила:

1. Oтделните раздели имат допълнителни правила и забележки, отнасящи се само за тях. Те имат същия авторитет като тези тук, така че им обърнете внимание.

2. "Това, че не си знаете правата и задълженията, не Ви прави имунизирани към тях". Хубаво е да имате представа за тях! (;

Ако за пръв път ползвате форум - добре дошли.

http://prettylittleliares.bulgarianforum.net

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите